Vajon a kézműves termékek vásárlása pusztán divat, vagy valóban megéri magyar gyártóktól, manufaktúrákból vásárolni?

A kézműves termékek ellen szóló leggyakoribb érv, hogy jellemzően jóval drágábbak, mint a szupermarketekben kapható termékek. Ezt azonban rögtön ellensúlyozzák az ár mögött meghúzódó okok is, melyek egyben azt is alátámasztják, miért éri meg kézműves termékeket, elsősorban kézműves élelmiszereket vásárolni. 

  • A kézműves élelmiszerek legfőbb jellemzője, hogy gondosan válogatott összetevőket tartalmaznak. Míg egy nagy gyárban előállított csokoládé úgy tudja fenntartani az olcsóbb árat, hogy enged a hozzávalók minőségéből, addig egy kézműves csokoládét készítő kisvállalkozó nem engedheti meg magának, hogy termékét a rosszabb minőségű összetevőkkel “higítsa”, elrontsa.
  • A kézműves élelmiszerek összetevői jellemzően bio alapanyagok, természetes összetevők. Egy kézműves szörpben például ritkábban találkozhatsz mesterséges színezőanyagokkal és tartósítószerekkel. A bio alapanyagok beszerzése eleve drága, legtöbbször pedig maga a termék gyártója termeli azt, ami rengeteg munkát, időt és energiát igényel. A kézműves élelmiszer emgvásárlásával az előállításába fektetett munkát is megfizeted.
  • A fenti pontokból is következik, hogy a magyar kézműves termékek esetén garantált a minőség. A pénzedért akkor is minőségi terméket kapsz, ha éppen nem ismered még az adott márka termékét. 

A fentieken túl pedig ne felejtsd el azt sem, hogy hazai termelőktől vásárolva hétköznapi embereket támogatsz, szemben a nagy vállalatokkal. Minden egyes termék megvásárlásával segíted, hogy valaki megvalósítsa az álmait.