2022-ben villámcsapásszerűen lett egyre népszerűbb az elf bar, mely azóta hivatalosan is törvényellenes! Hogy mit jelent ez? Az elf barok értékesítése és birtoklása egyaránt büntetést vonhat maga után.

De mi is az az elf bar?

Az elf bar egy eldobható, egyszer használható elektromos cigaretta mely előre meg van töltve liquiddel. A készülék használatához nincs szükség újra töltésre sem pedig külön készülékre. Az elf barok 600-1500 slukknyi cigarettázás élményét nyújtják, használatuk rendkívül egyszerű. Az utolsó slukkig nincs szükség külön töltésre vagy készülék tisztítására, miután kifogy a készülékből a töltet az elf bar egyszerűen eldobható.

Az elf barok elsősorban a fiatalok körében lettek nagyon népszerűek köszönhetően annak, hogy rendkívül sokféle különleges ízben elérhetők, mint például vattacukor, különféle gyümölcsös ízek vagy akár energia italos ízváltozat is. Emellett a készülékek kifejezetten mutatósra lettek tervezve.

Az elf barokkal a probléma elsősorban az, hogy töltetük tartalma bizonytalan, nem pontosan ismert, így egészségkárosító hatásai sem teljesen pontosan feltérképezhetők. Az elf barok elérhetők nikotinos és nikotinmentes változatban is, használatuk előnye, hogy ahogy az elektromos cigaretták úgy az elf bárok használata sem eredményez füstöt csak sűrű gőzt így nem okoznak passzív dohányzást.

Mivel az elf barok értékesítése az interneten nem ellenőrizhető, így problémát jelent, hogy kiskorúak is könnyedén hozzájuthatnak, illetve hozzá juthattak, amíg nem lett hivatalosan is illegális.

Az elf barok használata, ahogy a dohány és nikotin tartalmú termékek használata egészség károsító senki számára nem ajánlott!