elektromos mtb

 

Korábban a lusták kerékpárjának tartották az elektromos rásegítésű montikat. Igazából nem a lustáknak való ez a bicikli sem, hanem azoknak, akik szeretnék a lehető legtöbbet kihozni az MTB bringázásból és felhőtlenül élvezni a száguldás adta élményt.

A pedelec bicikli az elektromos kerékpár egy fajtája. Ezeknél a bicikliknél fontos megemlíteni, hogy itt nem csak megnyomunk egy gombot és megyünk. Tekernünk is kell, a motor csak ekkor fog besegíteni a hajtásba.

Az elektromos rásegítésű kerékpárok általában csak 25 km/h sebességig segítenek. A rásegítés mértéke több fokozatban is állítható, eco-tól turbó-ig. Ha végig a legmagasabb rásegítési fokozatban használjuk, az akkumulátor hamarabb le fog merülni. A legkisebb rásegítéssel használva azonban az akku akár egész napra is kitarthat.

 

Mindig lesznek olyanok, akik rossz szemmel néznek az elektromos rásegítésű bringákra, erre a kerékpározásban bevezetett technológiai újításra.  De a bringázásban az a legszebb, hogy egy teljesen merev single-speed kerékpárban is annyi örömünket lelhetjük, mint egy össztelós endúró kétkerekűben. Az egész csak ízlés és megszokás kérdése.

 

A pedelec kerékpárral egy erdei tekerés során például több energiád marad hosszabb távokat megtenni. Az unalmasabb sík terepen kihasználhatod az elektromos rásegítést így a meredekebb és lejtősebb szakaszokon kihozhatod magadból a maximumot. Felhőtlenül élvezheted a bringázás nyújtotta élményt, anélkül, hogy az első dombra feltekerés után teljesen kimerülnél.

 

A technológiai újítások mindig is hatással voltak a kerékpározásra. Gondoljunk csak bele, hogy mennyi élményt kapunk például az elektronikus váltóktól, a kormányról állítható nyeregcsőtől. De megemlíthetnénk a különböző kerékméreteket is. Az elektromos rásegítésű kerékpár pedig egy újabb eszköz arra, hogy a bringázás élvezetesebb legyen.

Ha egyszer kipróbálsz egy ilyen bringát terepen, egészen biztos, hogy téged is rabul ejt majd.

Elektromos kerékpárral olyan élményben lesz részed, mintha VIP jegyed lenne a legjobb helyre egy előadáson.